Aanvragen tienduizend euro subsidie SNN vanaf 6 juli geleidelijk open

Foto: Jan Buurma

Huiseigenaren in het aardbevingsgebied kunnen vanaf 6 juli een aanvraag indienen voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) van 10.000 euro. Dat maakte staatssecretaris Hans Vijlbrief dinsdagochtend bekend.

Voor de eigenaren, die nog geen aanvraag konden indienen in januari, is voldoende geld beschikbaar, meldt de SNN. De derde ronde van de subsidieregeling gaat geleidelijk, per gemeente, open over een periode van tien weken.

De aanvraagprocedure in januari verliep erg rommelig. Mensen stonden uren in de rij om een aanvraag te kunnen indienen, en al ver voordat iedereen aan de beurt was geweest, was het budget op. De gang van zaken veroorzaakte veel wrevel onder Groningers en in de Tweede Kamer. Het betekende een valse start voor de toen net aangetreden staatssecretaris.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (ministerie EZK): “Samen met uitvoeringsorganisatie SNN en de betrokken aardbevingsgemeenten zorgen we ervoor dat mensen die nog geen aanvraag voor deze subsidie hebben kunnen indienen, hier ruim de tijd voor krijgen. Zowel bij de aanvraag, als bij de besteding van het geld. Verder is het goed dat SNN alle 25.000 aanvragen van begin dit jaar heeft behandeld en een ruime meerderheid heeft uitbetaald.”

De openstelling van de subsidie begint in de Drentse gemeente Aa en Hunze. Daarna volgen de gemeenten Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt en Westerkwartier. In Eemsdelta, Groningen en Midden-Groningen wordt het zelfs in twee stappen gedaan.

Inwoners hebben vervolgens tot en met 31 december 2025 de tijd om hun aanvraag in te dienen. Aanvragers hebben ruim drie jaar de tijd om hun aanvraag te doen én vier jaar de tijd om de werkzaamheden uit te (laten) voeren. De subsidie VVG is bedoeld voor particuliere huiseigenaren in het aardbevingsgebied, die op 6 november 2020 geen onderdeel waren van het versterkingsprogramma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen