3D-Kaakreconstructie in UMCG in tv-serie ‘Zij houden Nederland in leven’

Foto: De Redactie

Het UMCG zit in de tweede aflevering van de medische serie ‘Zij houden Nederland in leven’ (ZHNL) op woensdag 11 mei op NPO 1.

In deze medische serie volgt de EO dit voorjaar opnieuw 24 uur lang met verschillende cameraploegen overal in het land patiƫnten en hun zorgverleners bij de meest spraakmakende, innovatieve en levensreddende operaties of behandelingen.

Voor de tweede aflevering is het programma op bezoek in het UMCG. Sieb Viel ondergaat een 14 uur durende operatie om een tumor in zijn kaak te verwijderen. Kaakchirurg-oncoloog Max Witjes zal samen met een heel team van specialisten de tumor uit de kaak en hals verwijderen en het gat in de kaak reconstrueren uit het bot van Siebs onderbeen, meldt het UMCG.

‘Zij houden Nederland in leven’

De medische serie ‘Zij houden Nederland in leven’ laat zien dat geen dag in de zorg hetzelfde is, niet voor patiĆ«nten, maar ook niet voor zorgverleners. In totaal wordt in zes afleveringen van de serie gedurende 24 uur de gebeurtenissen vastgelegd in diverse ziekenhuizen en instellingen in Nederland. De afleveringen vertellen bijzondere verhalen van gewone mensen wiens leven ingrijpend verandert op de dag dat ZHNL juist hen volgt met de camera.

De operatie is te zien in de aflevering van woensdag 11 mei, om 20.25 uur bij de EO op NPO 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen