Tijdelijk Julianaplein geopend voor verkeer

Foto: De Redactie

Het tijdelijk Julianaplein is geopend. In de afgelopen dertien weken werd een tijdelijk Julianaplein gebouwd, om ruimte te maken voor de bouw van het nieuwe Julianaplein.

In de vorm van een T-kruising met verkeerslichten is het tijdelijk Julianaplein aangelegd. Het verbindt de bestaande wegen in de richtingen Hoogkerk en Drachten (N7/A7), Hoogezand (zuidelijke ringweg, N7) en Groningen-Zuid/Assen (A28). Over het Noord-Willemskanaal is een tijdelijke brug gebouwd voor verkeer richting Drachten.

De bouw van het tijdelijke Julianaplein zorgde in de afgelopen drie maanden voor veel verkeershinder op de ringwegen en in de zuidelijke stadswijken. Het Julianaplein was regelmatig geheel of gedeeltelijk afgesloten. Verkeerssituaties in Helpman, De Wijert en Corpus den Hoorn werden aangepast en in deze wijken was het regelmatig druk.

In de afgelopen week vonden de afrondende werkzaamheden plaats, zoals het aansluiten van het nieuwe asfalt over de Papiermolentunnel op de weg Assen-Drachten, zodat de tijdelijke T-kruising ontstaat, aanbrengen van de belijning op het nieuwe asfalt en het plaatsen we barriers. Ook werden de verkeerslichten ingesteld.

Met de opening van het tijdelijk Julianaplein zijn alle tijdelijke verkeersmaatregelen ook voorbij. Zo kan het verkeer weer aan beide kanten door de Helperzoomtunnel en is het eenrichtingsverkeer op de Goeman Borgesiuslaan in Helpman opgeheven.

Vanaf deze maandag beginnen de werkzaamheden voor de nieuwe definitieve Julianaplein. Daarvoor moet nog een deel van het oude verkeersplein afgebroken worden en wordt de oude Julianabrug gesloopt. De op- en afrit Groningen Zuid is vanaf deze maandag voor langere tijd dicht.

De planning is dat het nieuwe Julianaplein in 2024 in gebruik wordt genomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen