Op- en afrit A28 Groningen-Zuid (39) lange tijd dicht

Foto: Google Maps

De op- en afrit Groningen-Zuid (39) is vanaf maandag 9 mei voor langere tijd dicht. De werkzaamheden beginnen op andere locaties nu het tijdelijk Julianaplein in gebruik is.

De komende maanden wordt aan de westzijde van de A28 de definitieve situatie gebouwd, meldt Aanpak Ring Zuid. Daarvoor is de afrit Groningen-Zuid (39) voor verkeer vanaf het Julianaplein dicht van 9 mei tot uiteindelijk 29 augustus. De oprit vanaf Groningen-Zuid richting Assen (39) is dicht van 16 mei tot 3 juni.

De op- en afrit worden vernieuwd. Daarbij worden de geleiderail verlegd, oud asfalt verwijderd, nieuw asfalt gestort, de riolering en verlichting aangelegd. Ook de faunakering en de buitenberm krijgen hun definitieve plaats, zodat dieren niet meer vanuit de berm de snelweg op kunnen komen.

Afrit

Voor deze werkzaamheden is de A28-afrit Groningen-Zuid, voor verkeer vanaf het Julianaplein, dicht vanaf maandagochtend 9 mei 6.00 uur tot vrijdagavond 8 juli 22.00 uur. Daarna zijn er nieuwe afsluitingen van de afrit. Uiteindelijk is de afrit vanaf 29 augustus 2022 weer te gebruiken.

Omleidingen

Het verkeer kan tot 8 juli omrijden via de zuidelijke ringweg (N7), Groningen-West (afrit 36a) en Laan Corpus den Hoorn of via de afrit naar Helpman en de Hereweg (afrit 37) en vervolgens de volgende afrit, bij Haren oprijden en via de A28 weer terug naar de afrit Groningen Zuid.

Oprit

De oprit van de A28 bij Groningen-Zuid, voor verkeer vanaf de Laan Corpus den Hoorn/Van Ketwich Verschuurlaan, is vier weken dicht. De afsluiting duurt vanaf maandagochtend 16 mei 7.00 uur tot vrijdagavond 3 juni 22.00 uur.

Automobilisten kunnen omrijden via Laan Corpus den Hoorn naar de zuidelijke ringweg en via het Julianaplein naar de A28. Ook omrijden via de Hereweg naar de zuidelijke ringweg en het Julianaplein is een mogelijkheid. De oprit gaat later dit jaar opnieuw dicht.

In de definitieve situatie heeft het verkeer op de A28 zowel bij het inrijden als het uitrijden van de stad de beschikking over drie rijstroken. De aansluiting bij Groningen-Zuid blijft bestaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen