Inloopavond over doorfietsroute Groningen – Leek

Foto: Provincie Groningen

De provincie Groningen en gemeente Westerkwartier organiseren dinsdag 10 mei een inloopbijeenkomst over de Doorfietsroute tussen Groningen en Leek. De bijeenkomst gaat over drie onderdelen van de nieuwe fietsroute: het traject ten westen van Munnikesloot, de Hoofdstraat tussen Midwolde en Lettelbert en het fietspad tussen Lettelbert en Leek.

Doorfietsroute

De nieuwe Doorfietsroute komt ten zuiden van de A7. Op delen van de route komt een nieuw fietspad en op stukken van de route wordt het bestaande fietspad verbeterd. Ter hoogte van de Lettelberterplas kunnen fietsers dan op twee manieren Leek binnen rijden. Ter hoogte van Oostwold loopt het fietspad een gedeelte parallel aan de A7. De planning is dat eind 2024 de hele route, aan de zuidkant van de A7, klaar is.

Hoofdstraat Midwolde-Lettelbert

Tijdens deze bijeenkomst is een voorlopig ontwerp voor de Hoofdstraat tussen Midwolde en Lettelbert (deelgebied D) te bekijken. Op dit traject is geen ruimte voor een fietspad dat vrij ligt van de rijbaan. Samen met een klankbordgroep is eind 2021 twee keer gesproken over de nieuwe inrichting van deze straat. Aan de hand van die gesprekken is dit voorlopig ontwerp gemaakt. Naast de Hoofdstraat is er informatie over de uitwerking van het deelgebied ten westen van de Munnikesloot.

De inloopbijeenkomst is dinsdag 10 mei van 18.00 tot 20.30 uur in het dorpshuis van Lettelbert aan de Hoofdstraat 190 in Lettelbert. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.

Kijk voor meer informatie: www.provinciegroningen.nl/projecten/doorfietsroute-groningen-leek/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen