Dienstregeling Qbuzz wijzigt vanaf maandag 9 mei

Foto: Archief De Redactie

De dienstregeling van verschillende buslijnen wijzigen zowel in de stad als in de provincie vanaf aanstaande maandag 9 mei.

Dat komt onder andere omdat de werkzaamheden aan het Julianaplein dan klaar zijn, meldt vervoersmaatschappij Qbuzz. De aangepaste dienstregeling die sinds december vorig jaar gold is daardoor niet meer nodig is.

De nieuwe dienstregeling houdt in dat veel lijnen vaker gaan rijden en de vertrektijden wijzigen. Ook gaan vanaf aanstaande maandag de nachtbussen weer rijden.

Zo gaat lijn 18, die rijdt tussen station Europapark en scholen in Lewenborg en Kardinge weer rijden en dat geldt ook voor lijn 107, van Stadskanaal via Hoogezand en Kardinge naar Zernike Campus. Verder rijdt Q-link 2, van Zuidhorn, via Reitdiep naar Europapark ieder uur een extra rit. Lijn 7 gaat weer de hele route Vinkhuizen – Hoofdstation – Martini Ziekenhuis – P+R Hoogkerk rijden, lijn 8 (Hoogkerk – Hoofdstation) rijdt weer door naar de Oosterpoortbuurt en station Europapark en lijn 9 Zernike – De Punt gaat weer via de scholen in De Wijert rijden.

De halte aan de Van Ketwich Verschuurbrug keert voorlopig nog niet terug. Daardoor blijven Q-link lijn 5 en de Qliners 300, 309 en 312 voorlopig stoppen bij de halte Julianaplein.

Kijk voor een volledig overzicht op qbuzz.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen