Gezond buiten zijn in de stad Groningen

Foto: De Redactie

Tijdens de grote internationale conferentie Building the Future of Health plaats verandert Groningen verandert in een open sport- en speelplek. Deze internationale conferentie vindt plaats van woensdag 1 juni tot en met zaterdag 4 juni in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

De gemeente Groningen verzorgt op verschillende plaatsen in de stad een buitenprogramma voor Stadjers en congresgangers. Dit programma laat zien hoe de gebouwde omgeving een positieve bijdrage aan de gezondheid kan geven en hoe hier meer gebruik van gemaakt kan worden.

Stadsstrand

Zo kan er deze dagen gezwommen worden in het schoonste open water van Groningen naast het Infoversum op het Ebbingekwartier. Er wordt hiervoor een tijdelijk stadsstrand verzorgd en de omgeving wordt ingericht met onder meer pingpongtafels en jeu de boules-banen.

De verwijzing naar de bebouwde omgeving is duidelijk: het dak van het Infoversum lijkt op een pingpongbal, en het terrein eromheen is net één grote jeu de boules-baan.

Rondom het Pioenpark in de Oosterparkwijk is de tweede locatie waar buitenactiviteiten plaatsvinden. Op deze gloednieuwe locatie van gastheer Stichting Toentje wordt getoond hoe gezond eten verbouwd kan worden in de stad en zullen er diverse eet- en beweegactiviteiten georganiseerd worden.

Grote en kleine sport- en beweegactiviteiten

In de binnenstad rondom de Grote Markt organiseren studenten verder grote en kleine sport- en beweegactiviteiten. Op het mooie Martinikerkhof kan onder andere geschaakt worden en op het gras gespeeld worden op één van de mooiste en groenste stukjes binnenstad van Groningen.

De conferentie en het Building the Future of Health – Open Air programma sluiten aan bij het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie dit jaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden