Koningsdag 2022: ‘Eindelijk weer een echte Koningsdag’

Foto: Archief De Redactie

Nog twee dagen dan mogen we na twee jaar eindelijk weer een feestje vieren met een echte Koningsdag. De Oranjevereniging heeft daarom een programma samengesteld met voor elk wat wils.

De festiviteiten beginnen een avond ervoor al. Op de Vismarkt wordt Koningsnacht ingeluid met optredens van onder andere The Tibbs, Beste Zanger Joe Buck, Jick Munro & the Amazing Laserbeams, Broken Bass en Mooi Wark. “We kijken uit naar een gezellige avond en hopen op een enthousiaste en uitgelaten stemming”, meldt de organisatie.

De vrijmarkt mag natuurlijk niet ontbreken op Koningsdag. Dit jaar wordt deze zoals gewoonlijk weer op de singels georganiseerd. Vanaf 7.00 uur kunnen de kleedjes, kraampjes en stalletjes weer worden opgebouwd. Kijk van tevoren op www.oranjegroningen.nl om te kijken wat je allemaal wel en niet mag verkopen om teleurstelling te voorkomen.

Op de Vismarkt begint Koningsdag met hits en vermaak voor de kids (ook leuk voor ouders) met onder andere de kinderdisco met niemand minder dan DJ Denniz en de Liedjesbende. In de middag staat op het programma het Earth Wind & Fire project, gevolgd door Wies en Blanks, Son Mieux, Kuzko en The Cool Quest.

“Na twee jaar geen Koningsdag te hebben gevierd kijken we erg uit naar deze editie van Koningsdag en laten we er een gezellig feest van maken!”, aldus de Oranjevereniging in Groningen.

Kijk voor meer informatie en de line-up tijdens Koningsdag en Koningsnacht op www.oranjegroningen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen