Lintjesregen 2016: Zestien Groningers ontvangen Koninklijke Onderscheiding

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Robert Prummel

Burgemeester Peter den Oudsten heeft dinsdagmorgen 26 april 2016 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan 16 personen in het stadhuis.

De hoogste onderscheiding werd uitgereikt aan prof. dr. G. Rakhorst . Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Prof.dr. G. Rakhorst ontvangt deze onderscheiding wegens zijn ‘bijzondere verdiensten’.

De heer Rakhorst stond aan de basis van een vernuftige medische vinding die internationale bekendheid verwierf. Door donororganen van bloed en zuurstof te voorzien, blijven die in afwachting van de transplantatie langer bruikbaar. Dat redt en verlengt vele levens.

Acht personen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit zijn Janny Dekker, Douwe Fokkinga, Peter Haan, Frank den Hollander, Alina Kiers, Xuefei Knoester-Cao, Jan Visser en Peter IJspeert. Met hun voorbeeldfunctie en uitstraling hebben zij een bijzondere en brede verdienste geleverd voor de (Groninger) samenleving.

Zeven personen krijgen de versierselen die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit zijn Suzanne van Bergen, Ronald Frieling, Sipko Middel, Geert Niemeijer, Rutger Noordam, Erik Pater en Kees van Vliet. Zij maken zich jarenlang op allerlei terreinen maatschappelijk verdienstelijk met vrijwilligerswerk, veelal naast een betaalde baan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen