Albert Heijn aan Siersteenlaan krijgt pakketkluis, waar je pakketjes zelf ophaalt en retourneert

Foto: © Albert Heijn

Bij de Albert Heijn aan de Siersteenlaan in de wijk Vinhuizen in Groningen is vanaf 11 april een ‘pakketkluis’ beschikbaar, waar je pakketjes met een code zelf uit kunt halen en kunt retourneren wanneer je wilt.

Albert Heijn, bol.com en Budbee gaan daartoe samenwerken om het ophalen en retourneren van pakketten makkelijker te maken, meldt Albert Heijn.

Bij 700 grotere Albert Heijn-winkels komen pakketkluizen waar klanten hun bol.com-pakketten en pakketten van andere bij Budbee aangesloten webshops kunnen ophalen en retourneren. Met de samenwerking willen de drie bedrijven verder bijdragen aan duurzamere en flexibele bezorgopties in de snelgroeiende markt van online winkelen.

De Albert Heijn aan de Siersteenlaan is de eerste filiaal in Groningen. De pakketkluizen komen in de plaats van de bol.com afhaalpunten die sinds 2013 in nagenoeg alle Albert Heijn-winkels te vinden zijn.

Gemak en duurzaamheid

Klanten omarmen in toenemende mate zelfservice en de mogelijkheden die technologie daarvoor biedt. Zo is het gebruik van zelfscans en apps de afgelopen jaren enorm gegroeid. Paketten kunnen ophalen en terugsturen wanneer het maar uitkomt en zonder ergens in de rij te hoeven staan is daar een vervolgstap op. Zo is het gebruik van zelfscan en apps de afgelopen jaren enorm gegroeid.

Bezorgingen aan de pakketkluizen van Budbee worden in Nederland gedaan met fossielvrije en hernieuwbare brandstoffen. Een Budbee-pakketkluis biedt daarnaast plaats aan 37 tot 258 pakketten dus de koerier kan bij één bezorging tientallen tot honderden pakketten tegelijk afleveren. Daardoor zijn de pakketkluizen zowel een gemakkelijke als duurzamere optie voor consumenten die online winkelen.

De eerste pakketkluizen zijn vanaf deze week te vinden in vijftien winkels in Nederland en België. De komende twee jaar wordt dit aantal uitgebreid naar 700.

Pakket past altijd

De pakketkluizen staan in, of direct buiten, de winkels van Albert Heijn en bestaan uit kluizen van verschillende formaten. Zo past het pakket altijd. Klanten die ervoor kiezen hun pakket op te halen bij een Albert Heijn-winkel krijgen na het bestellen een bericht wanneer het pakket is afgeleverd. Het bericht bevat een code om de kluis te openen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen