Lichte stijging aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen

Foto: Jan Buurma

Het aantal opgenomen patiënten met een aangetoonde coronabesmetting in de ziekenhuizen in Groningen is sinds donderdag licht gestegen. De ziekenhuizen behandelen 35 patiënten, dat waren er donderdag 31. Dat blijkt uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN).

Op de IC’s in de provincie Groningen steeg het aantal coronapatiënten met één persoon naar acht.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen is sprake van een forse toename. De ziekenhuizen in Groningen, Friesland en Drenthe behandelden maandagochtend 102 coronapatiënten. Dat waren er donderdag nog 76. Het aantal opnames op de Intensive Cares in het noorden bleef wel gelijk, met achttien coronapatiënten op een IC-bed.

Er liggen geen patiënten vanuit andere regio’s in de noordelijke ziekenhuizen.

Dagcijfers

In de provincie Groningen zijn 1.674 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 658 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Eemsdelta (195), Midden-Groningen (159), Westerkwartier (149), Oldambt (126), Het Hogeland (108), Stadskanaal (103), Veendam (81), Westerwolde (53) en Pekela (33). Van negen positieve tests is de woongemeente onbekend.

Het RIVM meldt geen personen, die zijn overleden aan de gevolgen van corona.

Eind februari meldde de redactie niet dagelijks meer de cijfers te publiceren, maar af en toe. Mede doordat de cijfers geen goed beeld meer geven en veel personen zich niet meer laten testen bij de GGD.

Kijkend naar de cijfers van twee geleden werden 1.506 nieuwe besmettingen gemeld. Deze maandag is er sprake van 168 meer besmettingen, maar de cijfers van de ziekenhuisopnames zijn nagenoeg gelijk. In Groningen lagen maandagochtend 35 patiënten en dat waren er twee weken geleden 32 coronapatiënten. Twee weken geleden lagen eveneens acht patiënten op een Groningse intensive care. Daarom gaan we door met de wekelijkse updates van de GGD en de RIVM en publiceren we af en toe de dagcijfers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen