Subsidie voor expositie met unieke poppencollectie van Prinses Juliana

Foto: via Provincie Groningen

Zeven projecten rond amateurkunst, cultuurparticipatie en erfgoed krijgen subsidie van de provincie. Eén van deze projecten is de expositie over de poppenverzameling van Prinses Juliana, die vanaf mei te zien is op het Landgoed Verhildersum in Leens. De provincie draagt 2.500 euro bij aan de expositie.

De Juliana poppencollectie

De expositie geeft een unieke inkijk in het leven van Juliana op het paleis en haar bezoeken aan binnen- en buitenland. De poppencollectie uit het leven van Juliana bestaat uit 600 exemplaren. 64 van die poppen komen dit voorjaar naar Leens voor de expositie ‘Juliana – een leven in poppen’. De tentoonstelling geeft een inkijk in het leven van Prinses Juliana, verteld aan de hand van de prachtige poppen die zij gedurende haar leven verzameld heeft.

Regionaal tintje

De collectie bestaat uit poppen in klederdracht, uniform of beroepskleding. Museum Verhildersum voegt daar Groninger dracht en mode, kinderkleding, speelgoed (poppenwagens) en poppen uit haar eigen verzameling aan toe. Zo krijgt de expositie een regionaal tintje en legt Verhildersum de link tussen het kinderleven op het paleis en dat van kinderen en hun ouders in Noord-Groningen.

De bijzondere tentoonstelling Juliana, een leven in poppen is van 1 mei tot en met 31 augustus 2022 te zien.

Behalve de Juliana – Een leven in poppen ontvangen ook de volgende zes projecten subsidie voor amateurkunst en cultuurparticipatie.

  • Last Post, Stichting Podium, € 2.500, Cultuurparticipatie;
  • Staait n Bisschop Veur Stad, Stichting WAARK, € 18.000, Amateurkunst;
  • De Moord op Roger Ackroyd, Rederijkerskamer Iovivat, € 4.000, Amateurkunst;
  • De Wijk de Wereld, Stichting DWDW, € 40.000, Cultuurparticipatie;
  • De Zestien, Stichting PodiuM, € 40.000, Amateurkunst;
  • DeClick Makers Mob, Stichting Deinum, € 12.500, Cultuurparticipatie.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen