Beginnersclinic voor de Groningen Swim Challenge

(Archieffoto De Redactie)
(Archieffoto De Redactie)
Foto: Groningen Swim Challenge

Dit jaar staan de Groningen Swim Challenge en de Groningen City Swim weer op de agenda voor het UMCG Kanker Research Fonds. Traditioneel vindt het jaarlijks zwemevenement plaats op de laatste zaterdag van augustus, ditmaal gelijktijdig met 350 jaar Groningens Ontzet.

Elk jaar doen honderden deelnemers mee met als doel geld inzamelen voor het UMCG Kanker Research Fond. In de afgelopen jaren heeft de Groningen Swim Challenge al bijna een miljoen euro opgehaald voor dit doel.

Het zwemevenement start voor de langste afstand van 50 kilometer al vroeg in de ochtend van 27 augustus in Lauwersoog, om in de avond te finishen in de Oosterhaven in Groningen. Uiteraard is de City Swim door de grachten een kortere afstand, deze zwemmers zwemmen 1.600 meter. Nog steeds een uitdaging! Dit unieke evenement trekt zowel ervaren als beginnende zwemmers.

Om geoefend aan de start te verschijnen organiseert Groningen Swim Challenge hiervoor samen met trainer Joeval Benjamins elk jaar een aantal zwemclinics in zwembaden en in buitenwater. Dit jaar is op 20 maart de eerste introductieclinic in Sportcentrum De Kalkwijck in Hoogezand. Het sportcentrum stelt voor dit doel het zwembad kosteloos beschikbaar aan de Groningen Swim Challenge.

Aanmelden voor deze clinic kan via de website van Groningen Swim Challenge. De kosten bedragen 10 euro per persoon en dat geld komt volledig ten gunste aan het goede doel.

Kijk voor meer informatie: www.groningenswimchallenge.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen