Eerste Oekraïense vluchtelingen opgevangen in Haren

Foto: De Redactie

De eerste Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in de provincie Groningen. Dat is in Haren, Stadskanaal en Winschoten, maakte Veiligheidsregio Groningen bekend.

In Haren worden de vluchtelingen opgevangen in het voormalige Nescio Hotel. In het voormalig Nescio Hotel is plaats voor ongeveer 200 mensen.

Behalve het voormalige Nescio Hotel in Haren wordt ook de studentenflat Cornus (voorheen Selwerd I) aan de Kornoeljestraat gedeeltelijk ingezet om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Daar is plaats voor ongeveer 100 mensen. Deze studentenflat is van SSH Student Housing. De organisatie heeft 72 gemeubileerde kamens vrij en deze stellen ze ter beschikking voor de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen.

De verwachting is dat de stroom vluchtelingen door de oorlog in Oekraïne alleen maar zal toenemen en dat ook locaties in andere plaatsen in de provincie Groningen benut zullen worden, meldt de Veiligheidsregio. Daarnaast bestaat de reguliere instroom in Ter Apel.

Mensen die hulp willen bieden aan de vluchtelingen uit Oekraïne kunnen daarvoor kijken op de website nederlandvoorvluchtelingen.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen