Fietsers verrast met traktatie, die auto laten staan deze week

Foto: Provincie Groningen

Fietsers rondom Groningen kunnen deze week verrast worden met een traktatie. Deze uitdeelactie organiseren de provincie en Groningen Bereikbaar om fietsers te bedanken dat ze de auto hebben laten staan tijdens de werkzaamheden aan het Julianaplein.

Maandagochtend deelde geputeerde Fleur Gräper – van Koolwijk in de ochtendspits stroopwafels uit bij de Helperzoom op de fietsroute tussen Haren en Groningen.

Gräper – van Koolwijk: “Fietsen is gezond en nu tijdens Operatie Julianaplein extra belangrijk voor de bereikbaarheid van de stad. Met de fiets of het OV ben je deze weken echt sneller in Groningen. Voor iedereen die nu met de fiets vanuit of naar Groningen reist, is een traktatie daarom wel op z’n plaats.”

Tot en met donderdag 10 maart wordt de uitdeelactie voor fietsers georganiseerd op zeven plekken langs de fietsroutes rond de stad Groningen. Dat zijn de fietsroutes naar Bedum, Haren, Roden, Ten Boer, Winsum en Zuidhorn, in de ochtend- of middagspits.

Fietsritje Challenge

Ook vragen medewerkers van de provincie en Groningen Bereikbaar tijdens de actie aandacht voor de Fietsritje Challenge, waarbij fietsers worden uitgedaagd de provincie Groningen en daar buiten uit om vaker op de fiets te stappen. Deelnemers maken kans op leuke prijzen en hebt geen last van de grote verkeersdrukte door de werkzaamheden aan het Julianaplein.

De fietsapp is geïntegreerd in de bestaande wandelapp ‘Ommetje’ en te activeren met de code ‘FIETSRIT’ op de persoonlijke accountpagina. De uitdaging loopt tot en met 8 mei 2022. Kijk voor meer informatie op www.fietsritje.nu.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen