Jaap Koopman nieuwe Directeur Publieke Gezondheid GGD Groningen

Foto: GGD Groningen

Jaap Koopman is vanaf 19 april aanstaande de nieuwe Directeur Publieke Gezondheid bij GGD Groningen. Koopman volgt de huidige Directeur Publieke Gezondheid Jos Rietveld op, die per per 1 mei met pensioen gaat.

Koopman is nu werkzaam als directeur bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daar vervulde hij enkele managementfuncties, waaronder die van algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychologie en Psychiatrie (NIFP). Ook werkte Koopman zowel bij de Rijksoverheid als bij een provincie.

Jaap Koopman licht toe: “Door de grote inzet bij de corona-aanpak staat de GGD Groningen stevig op de kaart. Er is een prestatie van jewelste neergezet! Maar de GGD doet natuurlijk veel meer, zoals jeugdgezondheidszorg, reizigersadvisering en openbare geestelijke gezondheidszorg. Ik verheug mij er op om als directeur Publieke Gezondheid aan de slag te gaan met de daadwerkelijke versterking van de publieke gezondheid in onze provincie. Het is van groot belang om samen met andere partijen te werken aan onderwerpen als vitaliteit en preventie: meer gezonde jaren voor Groningers!”

“Het bestuur is verheugd dat we in Jaap Koopman een kundige opvolge van Jos Rietveld hebben gevonden”, aldus Isabelle Diks, voorzitter bestuur PG&Z.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen