Hanzehogeschool bevriest relaties Russische partners

Foto: De Redactie

De Hanzehogeschool bevriest eveneens alle relaties met Russische partners. Dat maakte de onderwijsinstelling donderdag bekend.

Dit besluit heeft volgens de Hanzehogeschool geen consequenties voor de uitwisselingsstudenten uit Rusland die aan de Hanze studeren. “Zij kunnen hun uitwisselingsperiode hier afmaken. We zullen hen ook blijven ondersteunen waar we dat kunnen, zowel in hun studie als op persoonlijk vlak. Natuurlijk hebben we ook aandacht voor wat dit met Russische studenten doet. Ook bij hen is er veel angst en onzekerheid. We proberen hen te ondersteunen en te helpen waar we kunnen”, aldus de Hanze.

Dinsdag maakte de RUG al bekend de banden met ‘Russische niet-universitaire partners’ te bevriezen.

Inzamelingsactie voor medische spullen

Ook maakte de Hanzehogeschool op de website bekend dat er vanaf vrijdag een inzamelingsactie start. Bij elk servicepunt in de gebouwen van de Hanze kunnen spullen langsgebracht worden.

Medische producten hebben prioriteit, maar daarnaast is er ook behoefte aan spullen als hygiëneproducten, slaapspullen, eten (alleen met lange houdbaarheidsdatum), kookgerei, handdoeken en gereedschap.

De stichting Oekraïners in Nederland is een inzamelingsactie gestart met inzamelingspunten in heel Nederland. Ook Oekraïense studenten van de Hanze zijn hierbij betrokken.

Op help-ukraine.nl is een overzicht te vinden van medische spullen die nodig zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen