2.332 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 2.332 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 1.160 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (275), Het Hogeland (175, Midden-Groningen (159), Eemsdelta (137), Oldambt (125), Veendam (96), Stadskanaal (85), Pekela (55) en Westerwolde (49). Van 16 besmettingen is de woongemeente onbekend.

Aantal ziekenhuisopnames

In de ziekenhuizen in de provincie Groningen lagen donderdag 30 patiënten met een bewezen coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland (AZNN). Daarvan liggen 8 patiënten op de IC. In de drie noordelijke provincies zijn gezamenlijk 73 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Daarvan liggen 17 op de IC. Van de 66 patiënten komen twee patiënten van buiten de regio. Zij liggen op een verpleegafdelingen.

Landelijk

Het RIVM meldt landelijk 41.216 nieuwe positieve tests. In de afgelopen zeven dagen zijn gemiddeld 38.888 positieve tests per dag gemeld.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen 1.555 coronapatiënten. Dat zijn er 19 minder dan een etmaal geleden. Dat blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De daling donderdag komt van de verpleegafdelingen. Daar worden momenteel nog 1392 patiënten met corona verzorgd, tegenover 1411 op woensdag. De verpleegafdelingen namen afgelopen etmaal 145 nieuwe mensen met een coronabesmetting op. Doordat nog meer mensen de klinieken verlieten, nam de bezetting op de afdelingen toch af.

Op de intensive cares liggen 163 coronapatiënten, evenveel als 24 uur geleden.

Bij het RIVM werden dertien corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Soms duurt het een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen