Hanzehogeschool Groningen ontvangt bijzondere kenmerk Certificering voor honoursonderwijs

Foto: Google Maps

De Hanzehogeschool Groningen is de eerste van alle Nederlandse hogescholen en universiteiten in Nederland, die van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) het bijzondere kenmerk Certificering voor honoursonderwijs mag voeren.

De NVAO geeft hiermee aan dat de kwaliteit van het honoursonderwijs én de borging daarvan van significant hoog niveau zijn.

Het toekennen van dit bijzondere kenmerk is de hoogst mogelijke Nederlands-Vlaamse erkenning voor de kwaliteit van het honoursonderwijs.

​Citaat uit het rapport: ‘De Hanzehogeschool neemt op het gebied van het honoursonderwijs ofwel excellentieonderwijs een onderscheidende plaats in het Nederlands hoger onderwijs in.’

Hanze Honours College

Het Hanze Honours College coördineert en stimuleert binnen de hogeschool het honoursonderwijs en besteedt daarbij speciale aandacht aan de kwaliteit van de honoursprogramma’s.

Ieder honoursprogramma is in samenwerking met het externe adviesbureau Hobéon gecertificeerd.

Honoursonderwijs

Honoursonderwijs is onderwijs dat studenten extra uitdaging biedt. Het heeft sinds een aantal jaren een vaste plek binnen het onderwijs van de gehele hogeschool.

Alle 54 bacheloropleidingen bieden honoursonderwijs aan; zo kan werkelijk iedere student die meer uitdaging zoekt naast zijn eigen studie één of meerdere honoursprogramma’s volgen.

Multidisciplinaire teams

Binnen honoursprogramma’s wordt vaak gewerkt in multidisciplinaire teams waarin het gemeenschappelijk oplossen van complexe en reële vraagstukken uit het werkveld en de samenleving centraal staan.

Voorbeelden zijn het Gemeente Groningen project WIJS, een leerwerkplaats waar studenten wijkgericht activiteiten ontwikkelen en uitvoeren om jongeren te betrekken bij hun eigen buurt en de inmiddels jarenlange samenwerking met Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen