1.417 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 1.417 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 603 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (190), Het Hogeland (126), Midden-Groningen (124), Eemsdelta (100), Oldambt (86), Westerwolde (54), Stadskanaal (51), Veendam (49) en Pekela (24). Van tien positieve tests is de woongemeente onbekend.

Het RIVM meldt dat er geen overleden coronapatiënten zijn gemeld.

Landelijk werden 34.683 nieuwe positieve testuitslagen doorgegeven aan het RIVM tussen maandagochtend en dinsdagmiddag. In de afgelopen zeven dagen zijn gemiddeld 44.306 positieve tests gemeld.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen 1.455 patiënten met het coronavirus. Dat blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive cares nam het aantal patiënten toe met 14. Bij het RIVM werden landelijk achttien overlijdens gemeld door corona.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 13.525 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn er 838 meer, toen 19.440 werden gemeld. Er werden geen corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld uit de provincie Groningen bij het RIVM.

Het aantal mensen met een positieve coronatest nam landelijk in de afgelopen week af met 37 procent ten opzichte van de week ervoor. In totaal werden 310.144 positieve testen bij het RIVM gemeld. ‘De daling in de besmettingsgolf lijkt ingezet’, meldt het RIVM in de weekupdate. Het aantal geregistreerde positieve coronatesten nam voor de tweede week op rij af.

Ook in de ziekenhuizen is sprake van daling. In de afgelopen week werden 1.214 patiënten met corona opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling van 12 procent.

In de afgelopen week werden 1.149 patiënten met corona opgenomen in het ziekenhuis. Een daling van 18 procent vergeleken met de week ervoor. Op de IC’s daalde het aantal met 28 procent, dat zijn 88 nieuwe opnames. Op de intensive care-afdelingen was het aantal nieuwe opnames ongeveer gelijk aan een week eerder, 97 patiënten (+2%).

Het aantal mensen dat zich liet testen daalde eveneens in de afgelopen week met 38 procent, in vergelijking met de week ervoor.

De verschillen tussen de leeftijdsgroepen zijn minder groot geworden. Bij de leeftijdsgroepen 70-79 jaar en de 80-plussers jaar blijft het aantal meldingen per 100.000 inwoners al langere tijd lager dan bij jongere leeftijdsgroepen. Er zijn grote regionale verschillen, met de meeste meldingen per inwoners in de veiligheidsregio’s Friesland en Groningen .

Reproductiegetal onder de 1

Het meest recente reproductiegetal staat op 0,83. Dit betekent dat 100 mensen samen 83 nieuwe personen besmetten. Een week eerder stond het reproductiegetal nog op 0,98. Als de r-waarde onder de 1 blijft staan, dooft het virus langzaam uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen