Heb jij je Valentijn nog verrast vandaag?

Foto: Publiek Domein

Vandaag is het Valentijnsdag, de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld een kaart, een bloemetje of cadeautje. Je laat iemand deze dag weten dat je diegene leuk vindt of aan denkt.

Traditionele geschenken voor Valentijnsdag doen het ook dit jaar weer goed, ondanks de coronacrisis. Zo worden vaak parfum en schoonheids- en verzorgingsproducten gekocht, net als bonbons en juwelen.

Bloemen voor Valentijnsdag zijn dit jaar duurder door de hard gestegen energiekosten voor bloemenkwekers en er is zelfs schaarste in het aanbod. Maar mensen willen nog altijd graag rozen en boeketten voor hun geliefden kopen, ook als daar meer voor betaald moet worden.

Uit onderzoek uitgevoerd door Fleurop, blijkt dat bloemen nog altijd een geschikt cadeau zijn voor Valentijnsdag. “Een boeket blijft een populaire manier om gevoelens over te brengen, dat zie je in dit onderzoek eens te meer”, zegt Van Putten. Vooral jongeren zouden graag een boeket ontvangen.

Ook een kaart met een persoonlijke boodschap doet het elk jaar goed.

Deze Valentijnsdag verloopt behoorlijk onstuimig met regen en windkracht 6 tot 7. In de middag wordt het droger en het is zacht met maxima tussen de 9 en 11 graden.

Valentijnsdag

Valentijnsdag werd door Paus Gelasius in het jaar 496 uitgeroepen tot de dag van de Heilige Valentijn. In de Verenigde Staten begon men vanuit commercieel oogpunt met het verleggen van de nadruk van anonieme liefde naar liefde. In Nederland begon Valentijnsdag sinds midden jaren 90 een commercieel succes te worden voor cadeauwinkels, boekwinkels, lingeriewinkels en bloemenwinkels, die hier van profiteerden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen