College Carrousel RUG draait weer

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Wutsje

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) organiseert op 29, 30 en 31 maart en op 5, 6 en 7 april de College Carrousel.

Zes dagen lang worden op vier locaties in de stad Groningen in totaal 24 hoorcolleges en 159 werkcolleges gegeven aan ruim 3200 leerlingen van 45 middelbare scholen uit heel Noord-Nederland.

De College Carrousel is een evenement voor de vierde klassen van het vwo. Ze zijn een dag te gast op de universiteit en maken kennis met wetenschap, studenten en docenten.

Alle leerlingen volgen ‘s ochtends een hoorcollege en een werkcollege en ‘s middags een programma georganiseerd door studenten in de vorm van een spel, wedstrijd of rondleiding met opdrachten.

Locaties

De vier locaties van de College Carrousel corresponderen met de vier profielen binnen het vwo:

  • De hoor- en werkcolleges die horen bij het profiel Cultuur & Maatschappij vinden plaats in en om het Academiegebouw in het centrum van Groningen.
  • Het programma van het profiel Natuur & Gezondheid vindt plaats op de medische faculteit aan de Antonius Deusinglaan
  • De programma’s van de profielen Economie & Maatschappij en Natuur & Techniek spelen zich af op de Zernike Campus.

Scholen

Van de 45 deelnemende scholen zijn er dit jaar 6 afkomstig uit de provincie Groningen, 14 uit Friesland, 7 uit Drenthe, 12 uit Overijssel, 1 uit Gelderland, 2 uit Flevoland en 3 uit Noord-Holland. Dit jaar hebben zich maar liefst 63 scholen aangemeld. De 18 uitgelote scholen worden volgend jaar met voorrang geplaatst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen