Het Fantastisch Kinderfilm Festival was groot succes

Foto: (c) Bob de Vries

Het Fantastisch Kinderfilm Festival heeft dit paasweekend een kleine 900 bezoekers getrokken. Dat waren bijna 200 meer dan vorig jaar.

Het Groninger Forum, locatie Hereplein, was in het paasweekend van 25, 26, 27 en 28 maart het toneel van het kinderfilm- en speeltuinfestijn Fantastisch Kinderfilm Festival. Het was net als voorgaande jaren een vrolijke bedoening met veel kinderen die vol enthousiasme de film en speeltuin in doken.

Best bezochte films

De best bezochte films waren ‘Verloren vriendje’, ‘Kleine Nicolaas gaat met vakantie’ en ‘De geur van worteltjes’.

Veel jonge bezoekers zagen voor de allereerste keer in de bioscoop een film op het grote doek. Tien kinderfilms waren er te zien.

Kronkel en Slinger

Zaal 2 was omgebouwd tot Speeltuin van Kronkel en Slinger. In deze speeltuin van de verbeelding konden de kinderen onder andere op reis gaan door koffer memorie te spelen, een lichtvoorstelling maken of met Pricknick op een stokje een lunch voor onderweg bereiden.

(c) Bob de Vries
(c) Bob de Vries

Fantastisch Kinderfilm Festival 2017

Ook volgend voorjaar staat het Fantastisch Kinderfilm Festival op de agenda van het Groninger Forum. Liefhebbers van kinderfilmfestivals kunnen in oktober tijdens de Herfstvakantie hun hart ophalen aan het andere festival: Cinekid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden