1818 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 1631 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 672 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (197), Westerkwartier (187), Midden-Groningen (178), Eemsdelta (135), Stadskanaal en Oldambt (90), Westerwolde (87), Veendam (73) en Pekela (49). Van 60 geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen geregistreerd bij het RIVM.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 74.085 mensen. Nog nooit eerder registreerde het RIMV zoveel positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 61.105 positieve tests per dag geregistreerd.

Het instituut kampt sinds ruim een week met een achterstand, die opgelopen is tot ongeveer 76.000 meldingen.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1.141 coronapatiënten. Dat zijn er tien meer dan een dag eerder. Op de intensive cares liggen 238 patiënten. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen werden 143 nieuwe patiënten opgenomen en op de intensive cares 17.

Afgelopen etmaal werden negen nieuwe overleden Covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen