A28 richting Julianaplein twee weekenden en vier nachten dicht voor opschuiven rijbaan

Foto: Jan Buurma

Op de A28, tussen het Julianaplein en aansluiting Groningen-Zuid, wordt de rijbaan voor verkeer richting Julianaplein weer teruggelegd op zijn oorspronkelijke plek. Om de nieuwe rijbaan klaar te maken en het verkeer om te zetten moet de A28 de komende twee weekenden en daarna nog vier nachten gestremd worden, meldt Aanpak Ring Zuid.

Op dit moment rijdt het verkeer over de A28 richting Julianaplein helemaal aan de oostzijde van de weg. De werkzaamheden voor de verbreding van de A28  zijn afgerond, zodat de rijbaan weer terug kan naar zijn oude plek. Daarvoor wordt het middeneiland geasfalteerd en de barriers aangepast (dat zijn de lage muren tussen de rijbanen). Ook wordt de wegmarkering en de belijning aangepast.

Verkeershinder

Voor deze werkzaamheden wordt de A28 twee weekenden en vier nachten afgesloten voor verkeer richting het Julianaplein, tussen Groningen-Zuid en Julianaplein. Het verkeer wordt omgeleid via regionale wegen. Ook de Brailleweg is dan dicht, inclusief de A28-oprit richting Assen. In de weekenden is ook de onderdoorgang van het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan dicht voor autoverkeer. Fietsers kunnen de werkzaamheden wel passeren.

Periode

Van vrijdagavond 28 januari 22.00 uur – tot maandagochtend 31 januari 6.00 uur is de A28 – Assen richting Julianaplein dicht tussen afrit Groningen-zuid en Julianaplein. Ook de Brailleweg dicht, inclusief A28-oprit richting Assen en de onderdoorgang viaduct Van Ketwich Verschuurlaan zijn dicht. Fietsers kunnen er wel langs.

Van vrijdagavond 4 februari 22.00 uur – tot maandagochtend 7 februari 6.00 uur is de A28 Assen richting Julianaplein dicht tussen afrit Groningen-zuid en Julianaplein. Ook de Brailleweg dicht, inclusief A28-oprit richting Assen en de onderdoorgang viaduct Van Ketwich Verschuurlaan zijn dicht. Fietsers kunnen er wel langs.

Vier nachten:

  • Van maandag 7 op dinsdag 8 februari (22.00-6.00 uur);
  • Van dinsdag 8 op woensdag 9 februari (22.00-6.00 uur);
  • Van woensdag 9 op donderdag 10 februari (22.00-6.00 uur);
  • Van donderdag 10 op vrijdag 11 februari (22.00-6.00 uur).

Tijdens bovenstaande nachten zijn de A28, Assen richting Julianaplein, dicht tussen afrit Groningen-zuid en Julianaplein en de Brailleweg dicht, inclusief de A28-oprit richting Assen.

Omleidingen via provinciale wegen

Het verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de provinciale of rijkswegen. Verkeer uit Assen of zuidelijker kan via de N33 en de A7 naar Groningen of verder rijden. Verkeer vanuit Assen richting Drachten wordt omgeleid via de N386 (via Vries) en de N372 (via Peize).

Afsluiting Brailleweg voor fietsers

De Brailleweg is afgesloten voor al het verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Zij worden omgeleid via de Muntinglaan, de Paterswoldseweg en de Van Iddekingeweg.

Als de werkzaamheden klaar zijn en het verkeer richting Julianaplein weer over dit gedeelte rijdt, wordt het meest oostelijke deel van de weg, waar het verkeer nu nog rijdt, ingezet als busbaan. Zo kan het busverkeer tijdens Operatie Julianaplein op tijd blijven rijden.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen