Park & Bike: fietsenstallingen voor bedrijven op P+R Hoogkerk

Paul de Rook opent fietskluizen op P+R te Hoogkerk
Foto: Samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar

Groningen heeft een Park & Bike op P+R Hoogkerk. De opening werd maandagochtend verricht door wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen, tevens voorzitter van de stuurgroep Groningen Bereikbaar, en voorzitter Henk Brink van het Trio Beter Benutten Regio Groningen-Assen.

Groningen Bereikbaar heeft 2 nieuwe, afgesloten fietsenstallingen laten plaatsen die bedrijven kunnen huren voor hun medewerkers.

Het idee is dat deze werknemers hun auto parkeren op de P+R en per fiets hun weg vervolgen naar het werk in Groningen.

De opening vond plaats in aanwezigheid van vertegenwoordigers van DUO, Noorderpoort en het Alfa-college. Dit zijn de eerste huurders van de stallingsplaatsen.

Minder files in de stad

De twee nieuwe fietsenstallingen op P+R Hoogkerk zijn afgesloten en bieden per stalling ruimte aan 16 fietsen.

Groningen Bereikbaar heeft ze aangeschaft en deels gefinancierd uit het pakket Beter Benutten in de Regio Groningen-Assen. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid over weg, water en spoor te verbeteren.

De gemeente Groningen gaat de stallingen beheren.

Door gebruik te maken van de Park & Bike hebben medewerkers de mogelijkheid met de auto of de bus af te reizen naar de rand van de stad om vanaf de P+R hun rit per fiets te vervolgen. Zo zijn ze flexibel en hebben ze minder last van grote drukte in het verkeer. De Park & Bike draagt daarmee bij aan het terugdringen van files in en rond de stad Groningen.

Rij2op5

Na de opening van de Park & Bike volgde de aftrap van de landelijke fietscampagne Rij2op5. In deze campagne stimuleren bedrijven hun medewerkers om een jaar lang 2 van de 5 werkdagen de auto te laten staan en anders, bijvoorbeeld met de fiets of e-bike naar het werk te gaan.

Rij2op5
Rij2op5

 

De deelnemende en geïnteresseerde bedrijven kregen maandagochtend een ontbijt aangeboden bij Grontmij. Onder hen waren medewerkers van Ikea, Menzis, Anker, RDW, Rijksuniversiteit Groningen en NDC mediagroep.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden