Groningen Bereikbaar bezoekt bedrijven vanwege Operatie Julianaplein met roadshow

Foto: via Groningen Bereikbaar

Groningen Bereikbaar bezoekt tot en met woensdag 2 februari bedrijven in de hele stad Groningen in verband met Operatie Julianaplein.

Bedrijven en ondernemers op de bedrijventerreinen, in de wijkwinkelcentra en in het centrum van Groningen krijgen tijdens een roadshow een informatiepakket overhandigd om de urgentie van Operatie Julianaplein extra te benadrukken.

De start vond dinsdag plaats waarbij wethouder Philip Broeksma een pakket uitreikte aan de directeur van Autogroep Century. “Groningen krijgt te maken met Operatie Julianaplein, een stremming van dertien weken die zijn weerga niet kent. Om het verkeer door te laten stromen is het cruciaal dat we met z’n allen zoveel mogelijk thuiswerken en met de fiets, het OV of via een P+R reizen,” aldus wethouder Broeksma. Het bezochte autobedrijf bereidt zich voor op Operatie Julianaplein door medewerkers en klanten te informeren over de werkzaamheden en hinder, hen te stimuleren om tijdens Operatie Julianaplein vaker de fiets of het OV te pakken en door deelauto’s en elektrische bakfietsen aan reizigers en bedrijven aan te bieden.

Operatie Julianaplein

De werkzaamheden aan het Julianaplein beginnen op 11 februari. Groningen krijgt een nieuw Julianaplein als onderdeel van de nieuwe zuidelijke ringweg. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising en worden tot en met 9 mei verschillende rijrichtingen afgesloten.

Dit levert drie maanden lang ernstige verkeershinder op in de hele stad. Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er tussen februari en mei elke dag 80.000 minder auto’s op het weggennetwerk in en rond Groningen rijden.

Met de roadshow roept Groningen Bereikbaar bedrijven op om zich voor te bereiden op Operatie Julianaplein.

Meer informatie over de gevolgen van het project is te vinden op www.groningenbereikbaar.nl/julianaplein

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen