Stadspartij 100% voor Groningen stelt vragen over tijdelijke opheffing bushaltes in Oosterpoortwijk

Bushalte Meeuwederweg.
Bushalte Meeuwederweg.
Foto: Stadspartij 100% voor Groningen

Stadspartij 100% voor Groningen stelt woensdagmiddag vragen over de tijdelijke opheffing van bushaltes in de Oosterparkwijk tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

Bewoners van de Oosterpoortwijk krijgen binnenkort te maken met deze tijdelijke opheffing van bushaltes. Dit is volgens Stadspartij 100% vooral een ramp voor de oudere bewoners en mensen die slecht ter been zijn. De eerstvolgende halte is te ver weg en daarom voor veel mensen nauwelijks meer te bereiken.

“Dit betekent veel voor ouderen, minder validen en mensen die niet zomaar een halve kilometer of meer kunnen lopen. Stadspartij 100% voor Groningen wil dat het college kijkt naar oplossingen voor deze groep Oosterpoorters. Het kan toch niet zo zijn dat deze mensen hun wijk niet meer in en uit kunnen?”, vraagt fractievoorzitter Amrut Sijbolts zich af.

Het busvervoer in het zuiden van Groningen gaat er een half jaar lang heel anders uitzien. Dat staat in de definitieve busdienstregeling voor 2022. Deze tijdelijke verandering komt door de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg. Het Julianaplein gaat een paar maanden op slot. Er wordt gigantische verkeersdrukte verwacht op de alternatieve routes door de stad.

“Het is niet te verkopen dat de Oosterpoort een half jaar lang geen busverbinding meer heeft. De route van lijn 8 wordt ingekort tot het hoofdstation terwijl lijn 9 niet meer door de Wijert rijdt. De bus rijdt straks non-stop tussen het Hoofdstation en de halte Overwinningsplein en de Oosterpoort wordt gewoon overgeslagen. Dat kan en dat mag niet gebeuren”, besluit Sijbolts.

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen