De Nationale Voorleesdagen met aangepast programma

Foto: Archief De Redactie

De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur. Centraal staat het prentenboek “Maar eerst ving ik een monster” van auteur Tjibbe Veldkamp. Dit prentenboek gaat over het leukste ritueel van de dag, namelijk voorlezen.

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari.

Forum Groningen haakt dit jaar ook opnieuw aan. In plaats van traditiegetrouw het Voorleesontbijt in de Forumbibliotheken, is er dit jaar een ontbijt op school, voor alle scholen met een schoollidmaatschap bij het Forum. “Vanwege de huidige coronamaatregelen ziet de invulling van het programma er net even anders uit dan normaal”, aldus het Forum.

Het Voorleesontbijt op school

Met een goedgevulde ontbijtbox, met onder andere fruit, gezonde snacks, kleurplaten en voldoende voorleesvoer, viert Forum Groningen samen met de groepen 1 en 2 van de basisscholen de leukste voorleesdagen van het jaar. De kinderdagverblijven met een Forumlidmaatschap ontvangen ook een goodiebag met daarin alles wat je nodig hebt om er een mooi voorleesfeestje van te maken.

Forum Groningen deelt woensdag 26 januari een exclusieve video, waarin schrijver Tjibbe Veldkamp voorleest uit het winnende boek “Maar eerst ving ik een monster”. Voor toegang tot de video kan iedereen zich aanmelden via de site van het Forum.

Podcast: De Boekenparade

Tijdens De Nationale Voorleesdagen gaat ook De Boekenparade in première. Dit is een podcast voor ouders en kinderen die gek zijn op (voor)lezen. In de podcast wordt er voorgelezen uit een (nieuw) kinderboek, wordt dit boek beoordeeld door een kind en delen de sprekers leuke boekentips voor thuis.

De allereerste aflevering van De Boekenparade staat op 26 januari om 10.00 uur op Platform F. Vanaf dat moment is de eerste aflevering beluisteren. Vervolgens volgt er om de week op woensdag een nieuwe aflevering.

Kijk voor meer informatie over De Nationale Voorleesdagen, Het Voorleesontbijt op school en De Boekenparade op de website van het Forum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen