1201 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 1448 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 451 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (155), Westerkwartier (123), Het Hogeland (98), Eemsdelta (77), Westerwolde (74), Stadskanaal (68), Veendam (50), Oldambt (41) en Pekela (27). Van 37 besmettingen is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

De ziekenhuizen in Groningen behandelen maandagochtend 28 coronapatiënten opgenomen. Dat zijn er 5 minder dan een wek geleden, blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) maandag. Daarvan liggen tien personen op de intensive care.

De drie noordelijke provincies behandelen gezamenlijk 62 coronapatiënten. Daarvan liggen 21 op een IC-bed.

Landelijk

Het RIVM meldde maandag 64.757 nieuwe positief geteste mensen. Het werkelijk aantal ligt hoger door achterstand in de verwerking van de gegevens. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 49.047 positieve tests per dag geregistreerd.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen maandag 1.141 coronapatiënten, dat zijn er 48 meer dan zondag. Dat blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive cares nam het aantal coronapatiënetn wel af. Daar liggen 262 coronapatiënten. In de afgelopen 24 uur werden er 10 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de ic’s. Op de verpleegafdelingen werden 127 nieuwe patiënten binnengebracht.

Volgens het instituut werden acht sterfgevallen door corona gemeld. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. De cijfers zijn daardoor op zondag en maandag vaak lager dan in de rest van de week.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen