OpenStad 2016: Groningse bedrijvendag

Foto: De Redactie

Groningen staat vandaag, zaterdag 19 maart in het teken van OpenStad 2016, de eerste bedrijvendag van de stad Groningen.

Bijna 70 bedrijven in Groningen openen vandaag hun deuren om het publiek een kijkje achter de schermen te geven. Demonstraties, rondleidingen, workshops en doe-activiteiten bieden iedereen de mogelijkheid kennis te maken met de veelzijdige bedrijvigheid in de stad: uit pure belangstelling, om zich te oriƫnteren op een baan of om te zien tot welke beroepspraktijk een studie kan leiden.

Onder het motto: ‘Er gaat niets boven Groningen’ lanceerden een aantal ondernemers in december het idee voor deze eerste gezamenlijke open bedrijvendag OpenStad. Het voornaamste doel is dat bedrijven en medewerkers de kans krijgen zich te presenteren aan het grote publiek en hun trots over hun producten en bedrijfsprocessen te tonen.

Iedere branche is vertegenwoordigd, van industrie en ict tot zorg en recreatie. Van het Martini Ziekenhuis en FC Groningen, tot scholen als Alfa-college en Noorderpoort, maar ook transportbedrijven, een dakkapellenbedrijf, multimedia en loonbedrijven is maar een greep uit het aanbod van vele geopende bedrijven.

Honderden medewerkers van de deelnemende bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen staan klaar om iedereen rond te leiden op plaatsen die normaal niet toegankelijk zijn voor bezoekers.

Ook de gemeente Groningen doet mee met OpenStad, zoals Stadsbeheer aan de Duinkerkenstraat tussen 10.00 en 16.00 en de werkkamer van de burgemeester? Deze is te zien tussen 11.00 en 15.00 uur op het stadhuis aan de Grote Markt.

De inspiratie voor de Groningse OpenStad is het grote succes van de Open Bedrijvendag Drenthe. In 2015 deden hier 450 bedrijven aan mee en kwamen er ruim 85.000 mensen een kijkje nemen. Het werd de grootste Bedrijvendag van Nederland.

Alle deelnemende bedrijven en aanbod aan activiteiten zijn te vinden op de website: www.openstad050.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden