Early bird kaartverkoop De Nacht van Kunst & Wetenschap van start

Foto: Groninger Forum

De zevende editie van de Nacht van Kunst & Wetenschap is zaterdag 4 juni in de binnenstad van Groningen. De early bird kaartverkoop voor de Nacht van Kunst & Wetenschap start vandaag op vrijdag 18 maart.

Tot en met zondag 27 maart is een beperkt aantal goedkope kaarten online verkrijgbaar via www.denachtvankunstenwetenschap.nl. Tijdens deze voorverkoop kost een kaartje voor het festival slechts €10,-.

Het thema van De Nacht was al bekend: ‘Het Hart’. De ruim 150 programmaonderdelen, waar nog hard aan wordt gewerkt, benaderen het thema ‘het hart’ vanuit tal van invalshoeken. Van speeddating met robots en hartmetingen tot spannende installaties en optredens rond lust & liefde.

Eerste namen

Met de aankondiging van de kaartverkoop zijn vandaag ook de eerste namen bekendmaakt. Er zijn optredens van Raoul Heertje, Hans Aarsman, Susan Smit, Katinka Polderman en Simone van Saarloos.

Muziek is er van I Am Oak, Gospel Sessions, SKIP & DIE, Sofie Letitre, Lea Kliphuis en All We Are.

Kaartverkoop

De early bird kaarten zijn van vrijdag 18 tot en met zondag 27 maart alleen online te koop. Op 1 april begint vervolgens de reguliere kaartverkoop voor De Nacht van Kunst & Wetenschap. Een kaartje kost dan €15,-. Studenten en houders van een CJP-pas betalen vanaf 1 april €12,50.

Vanaf 1 april zijn kaarten niet alleen online verkrijgbaar, maar ook bij het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat en Hereplein, en bij de VVV op de Grote Markt.

Een kaart geeft toegang tot het gehele festivalprogramma op zaterdag 4 juni.

De Nacht van Kunst & Wetenschap

De Nacht van Kunst & Wetenschap is een jaarlijks terugkerend festival met meer dan 150 acts op meer dan tien binnen- en buitenlocaties. De Groninger binnenstad vormt het podium voor inspirerende wetenschappers en boeiende kunstenaars en vooral voor projecten waar die twee elkaar ontmoeten.

Het programma bestaat uit spannende experimenten, voorstellingen, installaties, interactieve opstellingen, lezingen en muziek. De Nacht is een showcase voor talent en gevestigde namen, een festival waar de laatste stand van zaken op het gebied van kunst en wetenschap aan een breed publiek wordt getoond.

De aanvang is vanaf 19.30 uur tot diep in de nacht.

Voor meer informatie: www.denachtvankunstenwetenschap.nl

‘De Nacht van Kunst & Wetenschap’ is onderdeel van Het Akkoord van Groningen, een structureel strategisch samenwerkingsverband tussen Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en Gemeente Groningen.

Groningen wordt gepresenteerd onder de noemer ‘Groningen, City of Talent’ als dé kennis- en innovatiestad van Noord-Nederland. Tijdens het jaarlijkse festival ‘De Nacht van Kunst & Wetenschap’ bieden we een podium aan al het (medisch)wetenschappelijke en het culturele talent dat Groningen rijk is.

Het Groninger Forum is vanaf 2015 penvoerder en verantwoordelijk voor de programmering en realisatie van het festival.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden