Culturele sector deelt bloemen uit om Groninger middenstand, horeca én zichzelf hart onder de riem te steken

Foto: Publiek Domein

Medewerkers uit de Groninger cultuursector delen woensdag in de binnenstad bloemen uit aan winkeliers, horeca en culturele instellingen. De actie is bedoeld als felicitatie voor iedereen die de deuren weer mag openen én als hart onder de riem voor iedereen die – hopelijk – nog maar heel even vol hoeft te houden.

Een vleugje hoop met bloemen

Met de bloemenactie kiezen de deelnemende instellingen en artiesten voor een positief geluid van hoop, steun en solidariteit. Tegelijkertijd laat de sector zien zelf ook graag weer open te gaan. Uit de verschillende fieldlab onderzoeken én eerdere openstellingen is gebleken dat cultuurbezoek veilig plaats kan vinden. Er is een grote dat een beleid volgt vanuit het kabinet met een duidelijke koers.

Diverse culturele instellingen woensdag open

Diverse noordelijke culturele instellingen openen op woensdag de deuren voor het publiek. De culturele sector roept bezoekers op om deze programma’s zoveel mogelijk te bezoeken en kijkt uit naar het moment waarop de gehele samenleving weer open kan.

Deelnemers

Actie bloem start op woensdag 19 januari om 10.00 uur op het plein van de Stadsschouwburg. Aan de actie nemen onder andere deel: Club Guy & Roni, Bert Visscher, De Steeg, De Wijk De Wereld, EM2, ESNS, Forum, Groninger Museum, Het Houten Huis, Marcel Hensema, MartiniPlaza, NNO, NNT, Rosa da Silva, Simplon, SPOT Groningen, USVA, Vera, Vrijdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen