Thuishulptak zorgorganisatie TSN is failliet

De thuishulptak van TSN is woensdag door de rechtbank in Overijssel failliet verklaard. De thuiszorgorganisatie vroeg eind november uitstel van betaling aan voor de BV, die huishoudelijke hulp levert.

TSN Thuiszorg is actief in 22 van de 23 Groninger gemeenten. Er werken 1300 medewerkers, die 4300 cliënten zorg bieden.

Volgens TSN betalen gemeenten te weinig voor de diensten van het bedrijf. Medewerkers kosten per uur meer dan gemeenten willen betalen en dat kon niet langer uit.

Medewerkers van zorginstantie TSN voeren vanmiddag actie op de Grote Markt. Onder het motto ‘het is snert wat hier gebeurt’ nodigen ze raadsleden uit om samen een kop snert te eten.

Dit meldde de vakbond FNV dinsdagmiddag. De bond wil dat de arbeidsvoorwaarden voor personeel van TSN blijven zoals ze zijn en dat cliënten dezelfde huishoudelijke hulp houden.

Volgens de FNV is het ‘snert’ wat er gebeurt met de werknemers van TSN in de stad en veel mensen verliezen hun baan. De wethouder had tot maandagmiddag om tegemoet te komen aan de eisen van de bond. De actie begint om 16.00 uur.

Een actietent van medewerkers van TSN, hun cliënten en de FNV staat sinds 4 maart in Groningen. Iedereen kan terecht in deze tent om samen met de actievoerders de zorg in ons land te redden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden