1448 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 1448 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 590 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (139), Midden-Groningen (133), Oldambt (121), Stadskanaal (103), Eemsdelta (87), Het Hogeland (78), Veendam (77), Westerwolde (74) en Pekela (29). Van zeventien besmettingen is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van corona gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

De ziekenhuizen in Groningen behandelen maandagochtend 33 coronapatiënten opgenomen. Dat is hetzelfde aantal als vorige week donderdag, blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) maandag. Daarvan liggen elf personen op de intensive care.

De drie noordelijke provincies behandelen gezamenlijk 92 coronapatiënten. Daarvan liggen 24 op een IC-bed.

Landelijk

Voor Nederland meldde het RIVM maandag 42.472 nieuwe positief geteste mensen. Dat zijn er 6.202 meer dan gisteren. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 34.371 positieve tests per dag geregistreerd. Sinds de omikronvariant zijn intrede deed, lopen de besmettingscijfers snel op.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen maandag 1.240 coronapatiënten. Dat blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive cares liggen 317 coronapatiënten. In de ziekenhuizen zijn 82 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdeling en elf nieuwe patiënten op de IC’s.

Volgens het instituut werden drie sterfgevallen door corona gemeld. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. De cijfers zijn daardoor op zondag en maandag vaak lager dan in de rest van de week.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen