Meedoen aan Fakkelmanifestatie op verschillende manieren

2018.
Foto: Archief de Redactie

Deze zaterdagavond vindt de fakkelmanifestatie plaats onder de noemer ‘Respect voor Groningen’ om aandacht te vragen voor het gaswinningsbeleid van de overheid.

De manifestatie is georganiseerd naar aanleiding van het besluit de gaswinning in Groningen te verdubbelen en de slechte organisatie rondom de subsidie voor huiseigenaren om hun woningen op te knappen of te verduurzamen.

Deelnemen aan de manifestatie kan op verschillende manieren. Meelopen kan vanaf 20.00 uur vanaf de Vismarkt. Bij aankomst op de Vismarkt worden fakkels uitgedeeld. De tocht wordt afgetrapt door vier sprekers van de organiserende partijen Groninger Gasberaad, de Groninger Bodem Beweging, politicus Sandra Beckerman en oud-nachtburgemeester Chris Garrit.

De organisatie roept op om voldoende afstand te houden, zowel vanwege de coronamaatregelen als de brandveiligheid.

Vervolgens wordt een route door de stad gelopen. Aan het einde van de wandelroute worden de fakkels gedoofd. Daarna worden de demonstranten gevraagd om zich direct te verspreiden. “Blijf niet lang napraten na het doven van de fakkel en volg altijd de instructies van de organisatoren op”, aldus de organisatie.

Online en livestreams

Ook is het mogelijk om online deel te nemen via Zoom. Echter daaraan kunnen 1.000 mensen meedoen. Actief deelnemen kan door thuis een kaars of fakkel te branden. De Zoomlink wordt zaterdag gedeeld via de website van de Groninger Bodem Beweging en social media. Deelnemers zijn te zien op grote schermen in de binnenstad.

Mensen kunnen ook de demonstratie volgen via meerdere livestreams van onder andere Dagblad van het Noorden en RTV Noord.

Kijk voor meer informatie op groninger-bodem-beweging.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen