657 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 657 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 261 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (64), Het Hogeland (59), Midden-Groningen (57), Westerkwartier (51), Stadskanaal (47), Westerwolde (40), Veendam (28)en Pekela (21). Van vijf geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen waren twee sterfgevallen te betreuren. Deze personen kwamen uit de gemeente Eemsdelta en Veendam. Een persoon uit de gemeente Veendam en één uit de gemeente Pekela werden opgenomen in het ziekenhuis vanwege corona.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 35.521 mensen. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 31.206 positieve tests per dag geregistreerd.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 12896 coronapatiënten, van wie 335 op de IC. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Afgelopen etmaal werden 16 nieuwe overleden Covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen