1220 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 1220 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 628 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (114), Oldambt (88), Het Hogeland (76), Westerkwartier (74), Stadskanaal (67), Eemsdelta (49), Veendam (36) en Pekela (17). Van negen besmettingen is de woongemeente onbekend.

Eén persoon uit de gemeente Westerkwartier en één persoon uit de gemeente Oldambt werden opgenomen in het ziekenhuis. Eén inwoner uit de gemeente Westerkwartier is overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Aantal ziekenhuisopnames

In de ziekenhuizen in de provincie Groningen lagen donderdag 33 patiënten opgenomen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland (AZNN). Daarvan liggen 12 patiënten op de IC. In de drie noordelijke provincies zijn gezamenlijk 92 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Daarvan liggen 31 op de IC. Van de 92 patiënten komen 4 van buiten de regio en drie patiënten liggen op de intensive care.

Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) meldde donderdagmorgen dat de druk op de ziekenhuiszorg als gevolg van COVID-19 is iets afgenomen. Daardoor ontstaat weer ruimte om de reguliere zorg geleidelijk weer op te schalen. Wel wordt de omikronvariant nauwkeurig in de gaten gehouden.

Landelijk

Het RIVM meldt landelijk 33.436 nieuwe positieve tests. De cijfers zijn opnieuw niet compleet, omdat door een storing niet alle meldingen zijn doorgekomen. Het aantal besmettingen blijft stijgen. De afgelopen zeven dagen werden er per dag gemiddeld ruim 31.000 positieve testen gemeld. Het werkelijke aantal positieve tests kan nog hoger liggen, omdat volgens het RIVM niet alle meldingen zijn binnengekomen door een storing. Gisteren waren het er 24.561, 139 minder dan vandaag. De afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 18.887 positieve tests per dag geregistreerd.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen 1.360 coronapatiënten. Daarvan liggen 358 coronapatiënten op de intensive cares. Dat blijkt uide meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten afgelopen etmaal af met 55 tot 1002.

Bij het RIVM werden 13 corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Soms duurt het een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen