De Nationale Week van Zorg en Welzijn

Foto: Week van Zorg en Welzijn

De Nationale Week van Zorg en Welzijn vindt voor het vierde jaar plaats van 14 tot en met 19 maart. Deze week staat in het teken van vele facetten van zorg, zoals verpleging, verzorging, jeugdhulp en ggz.

Het thema dit jaar is: ‘Zo werkt zorg’.

Voor nieuwe cliënten, (aankomend) mantelzorgers, vrijwilligers, buurtbewoners of studenten is het de kans om kennis te maken met een zorg- en/of welzijnsorganisatie bij jou de buurt. Zorginstellingen, gemeenten en onderwijs kunnen aan het publiek laten zien hoe het toe gaat in de sectoren zorg en welzijn.

Fotowedstrijd ‘Zo werkt zorg’

Deelnemers kunnen hun foto inzenden en vervolgens hun vrienden en volgers op social media uitnodigen om op hun foto te stemmen. De organisatie van de Week van Zorg en Welzijn hoopt dat de fotowedstrijd ‘Zo werkt zorg’ viraal gaat en dat De Week telkens onder de aandacht van het grote publiek komt. Foto’s kunnen geupload worden tot en met zondag 20 maart. De winnaar wordt op maandag 21 maart bekend gemaakt. Voor meer informatie: zorgpleinnoord.nl/fotowedstrijd.

Programma

Deze week biedt een programma met onder andere op dinsdag de DoeDag en werken aan je loopbaan. ZorpleinNoord organiseert dinsdag 15 maart de hele dag workshops voor mensen die zich willen oriënteren op hun loopbaan. Deze dag vindt plaats bij ZorgpleinNoord, Rummerinkhof 2 in Haren. Voor meer informatie: zorgpleinnoord.nl.

Ook biedt deze week verschillende open huizen bij scholen, woon- en zorgcentra, dagbesteding, zorggroepen en de NOVO. Ook Link050 aan de Oude Ebbingestraat 55 in Groningen is van 10.00 uur tot 17.00 uur doorlopend geopend voor informatie over vrijwilligerswerk (www.vrijwilligersgroningen.nl), het aanbod trainingen voor vrijwilligers en informatie over ondersteuning bij ontwikkeling bewonersinitiatieven.

Voor het hele programma en openstellingen deze week: zorgpleinnoord.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden