Project Kamers met Aandacht gestart: wie wil een kamer verhuren aan een kwetsbare jongere?

Het project Kamers met Aandacht is maandag gestart in de gemeente Groningen. Binnen dit project wordt gezocht naar inwoners die voor minimaal 1 jaar een ‘kamer met aandacht’ willen verhuren aan een jongere. Deze “Kamers met Aandacht” zijn plekken waar kwetsbare jongeren zelfstandig kunnen wonen door hem of haar een veilige woonplek te verhuren en wat extra aandacht en ondersteuning te geven. Ondertussen krijgt de jongere ook begeleiding vanuit de betrokken jeugdhulporganisatie.

De verhuurders van ”kamers met aandacht” kunnen inwoners zijn die in een huurwoning wonen of mensen die een koopwoning bezitten en nog een kamer over hebben in hun huis. Iedere ruimte, of het nou bij een gezin, alleenstaande of studentenhuis is, kan een Kamer met Aandacht worden.

De jongeren voor plaatsing zijn tussen de 18 en 23 jaar die op eigen benen willen staan, maar nog niet geheel zelfstandig kunnen of willen wonen. Het zijn jongeren, met werk of een studie, die door omstandigheden niet bij hun ouders konden blijven wonen en geen of een beperkt sociaal vangnet hebben. Sommige jongeren hebben een verleden in de jeugdzorg, anderen wonen in een opvang of dreigen dakloos te worden.

De jongeren kunnen de huur maandelijks voldoen, werken of studeren en hebben geen (verslavings-)problematiek. Veel van deze jongeren doen volgens de organisatie ook graag iets terug. Ze willen de verhuurder helpen door bijvoorbeeld een boodschap te doen of een klusje in huis.

Kamers met Aandacht is een project van de stichting Kamers met Aandacht in samenwerking met alle Groninger gemeenten. In eerste instantie wordt gericht op Gemeente Groningen. In 2022 gaan we kijken of deze aanpak een positieve uitstroom uit de jeugdzorg stimuleert en bijdraagt aan het voorkomen van dak- en thuisloosheid. Als de aanpak succesvol is, kan Kamers met Aandacht ook uitgerold worden in de andere Groninger gemeenten.

Online informatiebijeenkomst

Groningers met een vrije kamer kunnen voor informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl. Daar kunnen geïnteresseerden zich ook opgeven voor de online informatiebijeenkomst op 26 januari.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen