847 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 847 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 457 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (68), Midden-Groningen en Westerkwartier (58), Stadskanaal en Het Hogeland (45), Eemsdelta(42), Westerwolde (38), Veendam (16) en Pekela (13). Van zeven besmettingen is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van corona gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

In de ziekenhuizen in Groningen zijn 41 coronapatiënten opgenomen. Dat blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) maandag. Daarvan liggen 16 personen op de intensive care.

De drie noordelijke provincies behandelen gezamenlijk 106 coronapatiënten. Daarvan liggen 37 op een IC-bed. vijf patiënten op de IC komen van buiten de regio.

Landelijk

Voor Nederland meldde het RIVM maandag 27.993 nieuwe positief geteste mensen. Dat zijn er 4569 minder dan gisteren. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 27.295 positieve tests per dag geregistreerd.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen maandag 1.526 coronapatiënten. Dat blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive cares liggen 396 coronapatiënten. In de ziekenhuizen is wel sprake van een toename. De stijging wordt veroorzaakt door een toename van het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen. Daar worden nu 1130 coronapatiënten verpleegd, 57 meer dan een dag geleden.

Volgens het instituut werden acht sterfgevallen door corona gemeld. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. De cijfers zijn daardoor op zondag en maandag vaak lager dan in de rest van de week.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen