1017 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 1017 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

Dat zijn er fors meer dan vorige zondag, toen er 461 positieve tests werden gemeld.

In de gemeente Groningen werden 602 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (62), Het Hogeland en Oldambt (59), Westerkwartier (53), Westerwolde (47), Stadskanaal (39), Eemsdelta (35), Veendam (30) en Pekela (16). Van 15 besmettingen is de woongemeente onbekend.

Eén inwoner uit de gemeente Oldambt en één inwoner uit de gemeente Eemsdelta zijn opgenomen in het ziekenhuis vanwege corona. Er werden geen corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 32.581 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 4.615 meer dan gisteren, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen week werden gemiddeld 25.390 positieve tests per dag geregistreerd.

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is met elf patiënten gedaald naar 1.470 mensen met Covid-19. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Verpleegafdelingen behandelen nu 1.073 mensen met corona. Dat zijn er drie minder vergeleken met zaterdag. Er werden 121 nieuwe patiënten opgenomen. Op de intensive cares liggen 397 coronapatiënten.

Bij het RIVM werden 7 overleden covid-patiënten gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen