574 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 574 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 250 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (72), Westerkwartier (59), Het Hogeland (49), Stadskanaal (46), Oldambt (29), Westerwolde (24), Pekela (15), Veendam (14) en Eemsdelta (9). Van zeven besmettingen is de woongemeente onbekend.

Eén inwoner uit de gemeente Eemsdelta en één inwoner uit de gemeente Het Hogeland zijn opgenomen in het ziekenhuis. Er werden geen corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 28.003 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 6.908 dan vrijdag. Echter toen was er sprake van nagekomen meldingen vanwege de storing donderdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 23.245 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 1.490 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 414 patiënten op een intensivecare-afdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De afgelopen dag werden er 149 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdeling. Op de IC’s kwamen er 16 nieuwe patiënten bij.

Bij het RIVM werden 8 overleden Covid-patiënten gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen