1425 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 1425 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 848 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (120), Midden-Groningen (89), Oldambt (72), Stadskanaal (57), Het Hogeland (56), Veendam (50), Pekela (34) en Eemsdelta (22). Van 19 geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen was één sterfgeval te betreuren vanuit de gemeente Midden-Groningen. Er werden geen ziekenhuisopnames geregistreerd bij het RIVM.

De cijfers van donderdag waren niet compleet en zijn meegenomen in de cijfers van vandaag en de afgelopen dagen. Daarom zijn de cijfers deze vrijdag zo hoog.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 34.954 mensen. Dat is een recordaantal, dat mede veroorzaakt wordt door de storing van donderdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 21.487 positieve tests per dag geregistreerd.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1.516 coronapatiënten, van wie 409 op de IC. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Er werden afgelopen 24 uur 16 nieuwe mensen met ernstige Covid-19 op een ic opgenomen, maar doordat er meer patiënten overleden of de afdelingen mochten verlaten nam de bezetting op de ic’s toch af.

Afgelopen etmaal werden 24 nieuwe overleden Covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen