NLdoet: Veel mensen steken de handen uit de mouwen in Groningen

Foto: NLdoet.nl

NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland vindt dit jaar plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2016. Het Oranje Fonds organiseert samen met duizenden organisaties in het land de 12e editie van NLdoet.

NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

In Groningen zijn op dit moment 69 klussen aangemeld. Veel vrijwilligers steken de handen uit de mouwen, zoals buurtcentra, verenigingen, kerken, scholen en wijken in Groningen en particulieren.

De klussen die in Groningen worden geklaard zijn: demonteren en sorteren van fietsonderdelen, moderniseren van buurtcentra, schoonmaken van gebouwen, lenteklaar maken van tuinen, groot onderhoud aan speeltoestellen, tuinmeubelen maken en opknappen van kantines.

Ook spelletjes op schoolplein en knikkerpotjes maken, rollators en rolstoelen schoonmaken, tuinieren, schilderen, een gezellige moestuinwerkdag, buitenverlichting aanleggen en een verwenmiddag met high tea is wat de vrijwilligers in Groningen bieden.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NL doet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.

Aanmelden als vrijwilliger voor klussen in Groningen kan nog steeds via nldoet.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden