326 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 326 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 110 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (40), Stadskanaal (35), Het Hogeland (32), Midden-Groningen (30), Oldambt (25), Westerwolde (18), Veendam (17), Eemsdelta (10) en Pekela (5). Van vier besmettingen is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval als gevolg van corona uit de gemeente Stadskanaal gemeld bij het RIVM. Eén inwoner uit de gemeente Veendam werd in het ziekenhuis opgenomen.

Aantal ziekenhuisopnames

In de ziekenhuizen in Groningen zijn 59 coronapatiënten opgenomen. Dat blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) maandag. Daarvan liggen 20 personen op de intensive care.

De drie noordelijke provincies behandelen gezamenlijk 176 coronapatiënten. Daarvan liggen 56 op een IC-bed. Het aantal patiënten van buiten de regio daalde naar 16 mensen. Daarvan liggen 14 personen op een IC.

Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland (AZNN) gaat de cijfers twee keer per week bijwerken. In de afgelopen weken deed het AZNN dat elke doordeweekse dag.

Landelijk

Voor Nederland meldde het RIVM maandag 12.220 nieuwe positief geteste mensen. Dat zijn er 2.811 minder dan zondag. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 14.045 positieve tests per dag geregistreerd (-19%).

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen maandag 2.411 coronapatiënten, 88 meer dan zondag. Dat blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive cares daalde het aantal coronapatiënten met dertien tot 569. Op de verpleegafdelingen liggen 1.815 patiënten, dat zijn 101 patiënten meer dan een dag eerder. Daarnaast liggen 19 patiënten in Duitsland in het ziekenhuis.

Volgens het instituut werden 36 sterfgevallen door corona gemeld. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. De cijfers zijn daardoor op zondag en maandag vaak lager dan in de rest van de week.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen