Groninger Bodem Beweging richt stichting op

Foto: De Redactie

De vereniging Groninger Bodem Beweging (GBB) richt een stichting op die geld zal inzamelen voor het voeren van juridische procedures voor gedupeerden van de gaswinning.

De naam van de stichting is ‘Recht voor Groningen’.

Volgens de GBB is de stichting nodig, omdat ondanks alle belofes van minister Kamp en de NAM dat gedupeerden van de gaswinning ruimhartig vergoed en gecompenseerd zullen worden, dit in werkelijkheid niet zo makkelijk gaat.

Gedupeerden moeten steeds vaker hun recht bij de rechter afdwingen. Voor veel mensen is dat een hoge drempel. Het kost veel tijd en energie en vaak geven ze de strijd daarom op.

Schadeafhandeling, versteviging en compensatie

De GBB wil gedupeerden helpen door proefprocessen te voeren met het doel jurisprudentie te vormen. Daarmee moeten de rechten van de burgers en de plichten van de NAM duidelijk omschreven worden. Het gaat daarbij om processen over schadeafhandeling, versteviging en compensatie.

Crowdfunding

Het directe doel van de stichting ‘Recht voor Groningen’ is geld inzamelen om deze processen te kunnen voeren. De GBB vraagt haar leden maar ook andere belanghebbende particulieren en organisaties om een bijdrage. De stichting is in die zin een vorm van crowdfunding.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden