RUG scoort negen ‘topmasters’ en dertien eerste plekken in Keuzegids 2016

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

De Rijksuniversiteit Groningen scoort goed in de nieuwe editie van de Keuzegids 2016. Negen opleidingen van de RUG krijgen het predikaat topopleiding en de master Nanoscience van de RUG is de beste universitaire masteropleiding in Nederland. Dit blijkt uit de Keuzegids Masters 2016.

Nanoscience

Nanoscience krijgt van alle universitaire masters het allerhoogste puntenaantal, 96 van de 100, toegekend. Ook in 2013, 2014 en 2015 was Nanoscience volgens de Keuzegids al de allerbeste universitaire master in Nederland.

RUG staat landelijk op plek twee van de brede, klassieke universiteiten.

Negen topopleidingen

Van de masteropleidingen van de RUG mogen zich negen topopleiding noemen: American Studies, Archaeology, Astronomy, Euroculture (Europese Studies), Research Master in Economics and Business, Functionaliteit van het Recht (research), Theologie en Religiewetenschappen (research), Population Studies en Nanoscience. Landelijk kregen 93 opleidingen het predikaat topopleiding.

Dertien eerste plaatsen

Naast de topmasters zijn er dertien opleidingen van de RUG eerste in hun categorie. Het gaat om International Law, Notarieel Recht, Journalistiek (Mediastudies), International Economics and Business, Industrial Enigineering and Management, Supply Chain Management, Geneeskunde, Tandheelkunde, Farmacie, Medical and Pharmaceutical Drug Innovation, Human Movement Sciences, Regional Studies (research) en Artificial Intelligence.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden