Nationale Complimentendag

Foto: nationalecomplimentendag.nl

Vandaag is het de 14e editie van de Nationale Complimentendag.

Het lijkt zo vanzelfsprekend, een complimentje geven als iets goed gaat, maar er zijn maar weinig mensen die dit in de praktijk doen.

Een compliment is juist zo welkom in een wereld waarin de roep om meer verdraagzaamheid met de dag toeneemt, maar de tijd voor echte persoonlijke aandacht alleen maar lijkt af te nemen.

Dit is de reden om op 1 maart weer eens een dag bewust stil te staan bij wat er eigenlijk allemaal goed gaat in plaats van fout. Voor veel landgenoten is dit nog best een hele uitdaging, want complimenteren zit (nog steeds) niet echt in onze volksaard, volgens de initiatiefnemers.

Gemiste kans

“Jammer en vooral een gemiste kans, want … een compliment kost niets, de voorraad ervan is oneindig en het effect ervan vaak onbetaalbaar! Hoe mooi kun je het krijgen?”

Spelregels: Geen commercie!

De Nationale Complimentendag is een dag waarvan het succes niet gekocht kan- of mag worden, in tegenstelling tot de commerciële Valentijns-, Secretaresse-, Moeder- of Vaderdag!

Initiatiefnemer Hans Poortvliet: “Deze dag draait om persoonlijke aandacht en oprechte waardering. Twee ‘zaken’ die simpelweg niet te koop zijn, maar mensen, waarschijnlijk juist daarom(!), wel het diepst raken”.

Kleine moeite, groot effect!

Er zijn veel manieren om iemand een persoonlijk compliment te geven, zoals bel, mail, sms, of whatsApp.

De initiatiefnemers vragen ook dit jaar weer om vandaag minimaal drie personen uit je omgeving een oprecht en persoonlijk compliment te geven. Geef iemand een compliment en je ontvangt er gegarandeerd veel dankbaarheid voor terug onder het motto: “Waardeer en je krijgt meer”.

Nu ook: World Compliment Day!

In Nederland is #complimentendag op 1 maart al jaren trending topic. Soms wel meer dan 24 uur lang.

Wereldwijd is de diepst menselijke behoefte ook de behoefte om gewaardeerd te worden. Dit is de reden waarom Poortvliet enkele jaren geleden ook gestart is met World Compliment Day.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden