KEI-week 2016 maakt thema bekend: ‘Let’s KEI together’

Foto: Stichting KEI

De KEI-week heeft dit jaar als thema: ‘Let’s KEI together’. Eerstejaars studenten worden samen met heel Groningen verwelkomd. Het is voor hun het begin van een geslaagde studententijd.

Het thema laat volgens Nienke van Sligter, de voorzitter van het KEI-bestuur 2016, zien dat de KEI-week niet zonder hulp en inzet van vele handen georganiseerd kan worden. “Door samen te werken met verschillende studentenorganisaties, stadjers, gemeente en onderwijsinstellingen zal er een fantastische KEI-week worden neergezet waardoor de eerstejaarsstudenten hun studententijd goed beginnen”.

Logo

Het spetterende logo past goed bij het thema en het programma. Iedereen is met elkaar verbonden en nodig om de KEI-week van 2016 neer te zetten. De verschillende kleuren van het logo staan voor de diversiteit binnen het programma.

De KEI-week van 2016 vindt plaats van 15 tot en met 19 augustus.

De grote lijnen van het programma blijven volgens Nienke van Sligter ook dit jaar weer staan: “Op maandag the Grand Opening en the Night of the Songs op dinsdag zullen dit jaar weer plaatsvinden om samen met heel Groningen te beleven”.

Bepaalde onderdelen in het programma zullen dit jaar worden veranderd of toegevoegd: “Zo zal cultuur een compleet andere opzet krijgen in de vorm van een nieuw evenement ‘Culture Night’, is er meer aandacht voor internationalisering en zal er weer worden ingezet op duurzaamheid”.

Stichting KEI

De KEI-week in Groningen is de grootste algemene introductieweek van Nederland en wordt georganiseerd door Stichting KEI. Aankomende eerstejaarsstudenten krijgen de mogelijkheid alle recreatieve, sportieve en culturele kanten van de stad Groningen te leren kennen.

Daarnaast kunnen ze kennis maken met verschillende studentenorganisaties en de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en andere hogere onderwijsinstellingen.

Stichting KEI is de centrale informatievoorziening voor zo’n 14.000 aankomende studenten in Groningen.

In 2015 deden meer dan 5.000 studenten mee aan de KEI-week. Ook won de KEI-week in 2015 de DIS, de prijs voor meest populaire duurzame introductiestunt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden